Главно меню

English

Rosario

Място: Rosario

Дата на провеждане: 23 януари 2011

Състезание: Open Water Gran Prix

Rosario, ARGENTINA (2011)

Днес 23-01-2011г при високи стойности на температурите на въздуха -34С и на водата 28С, се проведе първия  оспорван старт от "Гранд при", в Аржентинския град Росарио на дистанция 15 км

Петър сподели, че "недостатъчната   бързина и скорост във финалния спринт, са го лишили от медал, след силното и оспорване плуване във водите на река Парана.

10 000 души са наблюдавали 17-то издание на плувния маратон “Ciudad de Rosario”, според аржентинския сайт www.rosario3.com.

"В традиционното състезание в открити води взеха участие 38 плувци и плувкини от 11 страни. Победител стана Франсиско Ербас от Испания, следван от белгиеца Браян Рикаман и Александър Студински от Германия. Четвърти на 2 секунди от третия завърши българинът Петър Стойчев.

Състезанието започна в 15 часа местно време и е завърши малко след 17 часа.  Голяма част от жителите на града се събраха край брега за да присъстват на този уникален спортен спектакъл, въпреки високите температури и жегата. Сред огромната публика се отличаваха много деца, ученици и млади хора, които с нетърпение очакваха победителя. Рагламентът изискваше всеки плувец да направи 6 пълни обиколки на трасето. Награждаването беше извършено 30 минути след пристигането на победителя Франсиско Ербас.

Маратонът в Росарио, който предизвиква такъв огромен интарес по долината на Парана е част от Гран При в календара на Международната федерация по плуване, където системата на класиране на състезателите е подобна на тази във Формула 1 в автомобилизма.

По време на цялото състезание е имало осигурена охрана и спасители, както за състезателите, така и публиката. Трябва да се отбележи, че организацията на маратона Росарио се е осъществява от Федерацият по плуване на Росарио и “Фондация Меридиан”, както и с подкрепата на община Росарио, правителството на Провинция Санта Фе."

Връзка към страницата на състезанието

Резултат на Петър

1 Francisko Hervas ESP 2:02:55
2 Brian Richman BEL 2:02:57
3 Alexander Studzinski GER 2:02:59
4 Petar Stoychev BUL 2:03:01
5 Damian Blaum ARG 2:03:02
6 Andrea Volpini ITA 2:03:03
7 Rudofo Valenti ITA 2:03:04
8 Guillermo Bertola ARG 2:03:29
9 Mattia Alberico ITA 2:03:55
10 Luciano Sales Rubio ARG 2:04:34

От 1995 година водите на река Парана и град Росарио провинция Санта Фе Аржентина са домакин на един от най-атрактивните маратони в календара на ФИНА – Ciudad de Rosario. До 2001 г състезанието е стартирало от “Puerto Gaboto”. На това пристанище преди 500 години е акустирал за първи път испанският завоевател Себастиан Габото. От 2002 до днес стартът се дава от Puerto Generel  San Martin. Причините за тази промяна са както поради икономическите сътресения в Аржентина по това време, така и увеличаващата се публика с всяка изминала година. Първоначално маратонът е 22 км. След 2007, когато плувният маратон стана най-новата олимпийска дисциплина, дистанцията беше намалена. В момента състезателното трасе е 15 километра. То е в триъгълна форма  със страни от около по  1,8 км непосредствено пред плажа „Rambla Catalunya”

Начална точка е плажът „La Florida” (300 метра надолу от мостът Росарио – Виктория).  След това плувците навлизат в споменатия триъгълник в който трябва да направят 6 пълни завъртания и още половин до финала. Дистанцията плувците преодоляват за около 2 часа. Обичайно по време на  състезанието,  температурата на водата  е в интервала 20-26 С.

Плувна шапка
Плувна шапка с подписа на Петър Стойчев39.99лв
Поръчай сега! Виж всички артикули
Готово!

На въведения от вас телефон ще попучите обаждане, на което трябва да потвърдите поръчката.

Не сте попълнили правилно полето за Телефон

Не сте избрали начин на плащане

1Избери артикул с подписа на Петър Стойчев
2Напиши лични данни и избери начин на плащане

*Код за сигурностНов код

3Поръчай!

Поръчай сега! На въведения от вас телефон ще попучите обаждане, на което трябва да потвърдите поръчката.